می دانیم که ماهی یکی از مغذی ترین خوراکی های دوستدار مغز است سالها تصور می شد، فواید ماهی برای هوش و حافظه انسان به دلیل وجود امگا 3 درون گوشت ماهی است. اما یک تحقیق جدید ادعا می کند مصرف ماهی فعالیت مغز را افزایش می دهد اما نه به دلیل وجود امگا 3.
محققان حدود 260 نفر از سالمندان حدود 78 ساله را که از نظر قابلیت های ذهنی در وضعیت نرمالی قرار داشتند، را برای انجام آزمایش انتخاب نمودند. این افراد ابتدا به یک پرسشنامه در مورد برنامه غذایی هفتگی خود پاسخ می دادند سپس از نظر میزان وجود اسید چرب امگا 3 در خون مورد بررسی قرار می گرفتند و در مرحله آخر اسکن مغزی نیز در مورد آنها اجرا می شد.
پژوهشگران دریافتند که مصرف هفتگی ماهی بخارپز شده یا کبابی ( و نه ماهی سرخ شده) با افزایش میزان قشر خاکستری مغز در نواحی مربوط به حافظه و شناخت و همچنین بلوک آمیلوئید که نخستین نشانه های بیماری آلزایمر در این ناحیه ظاهر می شود، رابطه داشت. این ارتباط با در نظر گرفتن سایر متغیرهای کنترل از قبیل جنیسیت، سن و سال، نژاد، تحصیلات، فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی و میزان آسیب بافت در اسکن MRI مغز همچنان وجود داشت. به عبارت دیگر با در نظر گرفتن تمام عوامل زمینه ساز دیگر، همچنان مصرف هفتگی ماهی سبب افزایش قشر خاکستری مغز در سالمندان می شود.
دکتر سیروس راجی
نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی پیشگیری پزشکی منتشر شده است که ادعا می کند مصرف ماهی به تقویت توان مغزی کمک می کند اما نه دقیقا به خاطر افزایش میزان امگا 3 در بدن. محقق ارشد این پژوهش دکتر سیروس راجی، رادیولوژیست در مرکز پزشکی رونالد ریگان UCLA در این باره می گوید مصرف تنها یک نوبت ماهی در طول هفته -و نه حتی بیشتر-، می تواند سلامت ذهنی هر فرد به خصوص سالمندان را تضمین نماید.
به گفته دکتر راجی، فعالیت بدنی، کنترل وزن و تغذیه مناسب عواملی هستند که بیش از هر دارو یا درمان پزشکی می توانند سلامت ذهن و جسم ما را تضمین نمایند این عوامل به ظاهر ساده سبک زندگی، بیشترین نقش را در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها و زوال ذهن دارند.