شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳
يکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۲ 11059 0 9

هوش چيست و چگونه میتوان باهوش‌تر شد

5 راه برای باهوش تر شدن

هوش چيست و چگونه میتوان باهوش‌تر شد
 برخی از مردم امتيازات به دست آمده از آزمون‌ها و نتايج و معدل‌ها را معياری برای هوش در نظر می گيرند. برخی ديگر هوش را توانايی حل مشكلات مي‌دانند. اما به راستی هوش چيست؟  ثابت شده‌است كه اين استانداردها و آزمون‌ها معيار خوبی برای سنجيدن هوش نيست. 
 
با اينكه نمیشود بر سر استانداردی برای هوش به توافق رسيد، اما همه توافق داريم مغز انسان كليد آن است. مغز انسان ظرفيت زيادی برای سازگاری و رشد دارد. شبكه های عصبی در طول تجربيات آموزشی گسترده و قوی می شوند و تمرينات ذهنی ، مغز انسان را قویتر و حياتی تر میكند. تقويت قدرت مغز بيشتر از استانداردها و آزمون‌ها روی هوش تاثير میگذارد.
 
در اين شماره 5 روشی را كه با آن مي‌توان ظرفيت مغز را برای دريافت اطلاعات جديد افزايش داد را بررسی مي‌كنيم. به عبارت ديگر در اين شماره به شما میگوييم كه چگونه مي‌توانيد باهوش‌تر شويد.
 
 راه پنجم :‌ مراقبه
بيشتر از هزاران سال است كه فوايد مراقبه بر همگان روشن شده است . انجام مراقبه برای هر فردی متفاوت است اما عموما مراقبه نياز  به سكوت برای تمركز روی تنفس دارد كه بتواند به آرامش ذهنی منجر شود. آرامش ذهنی گامی است كه شما را به حس آگاهی يا هوشياری هدايت مي‌كند، هيچكس نمي‌تواند فوايد آسايش را انكار كند. اسكن‌های FMRI آشكار كرده‌است كه مراقبه به‌صورت منظم روی ساختار حقيقی مغز نيز تاثيرگذار است. محققان باور دارند كه حافظه، كارايي، محدوده توجه تمركز همگی از فوايد مراقبه هستند. يكی از تحقيقات نشان مي‌دهد مراقبه هر روزه مي‌تواند مي‌تواند باعث افزايش اندازه قسمتی از قشر مخ بشود. تعجب آور نيست  كه برخی از شركت‌ها كلاس‌های مراقبه را به كارمندانشان پيشنهاد مي‌كنند.
 
راه چهارم : ورزش مغز

مغز مانند بيشتر قسمت‌های بدن، به ورزش‌های منظم برای قوی شدن و زنده ماندن نياز دارد. بيشتر ورزش‌های رايج برای قدرتمند كردن مغز شامل فعاليت‌های مفرح مثل حل كردن جدول، سودوكو است. راه‌هايی آكادميك‌تری هم مانند حل كردن مسائل رياضی و روابط هندسی نيز وجود دارد. حتی خواندن اين خواند اين مطلب هم برای مغز شما ورزشی سبك است.  البته اگر اين ايده‌ها از نظر شما  يكمی زيادی پژوهشگرانه است چيزهای ساده‌ای مانند برهم زدن عادت‌هايتان را تمرين كنيد. برای مثال اگر راست دست هستيد سعی كنيد با دست چپ مسواك بزنيد.
 
راه سوم : مصرف باكتری 
در ماه ژوئن سال 2010 ، محققان گزارشی را ارائه كردند كه طی آن كشف كردند كه نوع خاصی از باكتري‌ها كه عمدتا در كثيفی وجود دارد باعث باهوش‌تر شدن موش‌ها مي‌شود. موش هايی كه به آن‌ها مايكوباكتريانوم داده شده بود در آزمايش ماز بهتر عمل مي‌كردند و نشانه‌های كمتری از اظطراب را از خود نشان مي‌دادند و هم‌چنين سطح سروتونين پيش مغز آن‌ها بالاتربود. پيش‌مغز قسمتی است كه مسئول تفكر در سطح بالاتر است. 
 
به نظر مي‌رشد اين نوع باكتری به رشد نرون‌ها كمك مي‌كند و اما اين موضوع به اين معنی نيست كه بايد در محيط كثيف قرار بگيريم، انسان‌ها مي‌توانند با كار در محيط بيرون خانه مثل حياط ، باغبانی كردن و يا حتی با پياده روی در جنگل‌ها مي‌توانيم اين باكتری را به بدنمان وارد كنيم.
 
راه دوم : خوابيدن
ورزش در زمان بيداری برای مغز ضروری و مفيد است و به مغز كمك مي‌كند تا كارايی خود را بهبود بخشد و در نتيجه باعث باهوش‌تر شدن مي‌شود. اما خواب چه تاثيری بر كارايی مغز انسان دارد؟ برای زمان طولانی دانشمندان در اين مورد به اشتباه باور داشتند كه در طول مدت خواب مغز خاموش است و هيچ فعاليتی ندارد اما امروزه مي‌دانيم كه مغز در طول مدت خواب نيز همچنان به فعاليت‌های خود ادامه مي‌دهد و اطلاعات مربوط به مربوط به روز قبل را دسته‌بندی مي‌كند وباعث روندی مي‌شود كه اطلاعات را از حافظه كوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل مي‌كند. مشكلات مربومط به خواب به عنوان تشديد كننده معضلات مغذی شناخته مي‌شوند پس منطقی است كه يك خواب شبانه خوب و كامل به افزايش كارايی مغز و تمركز كمك مي‌كند. البته ميزان خواب شبانه برای افراد مختلف متفاوت است اما عموما برای بزرگسالان 6 الی 8 ساعت خواب توصيه میشود.
 

راه يكم : سلامتی بدن 
اعضای بدن انسان بهم مرتبطند، و حفظ سلامت يكی از اعضا طبيعتا به سامتی ديگر اعضا نيز كمك مي‌كند. ورزش‌های فيزيكی برای سلامتی انسان مفيد است، هم برای بدن و هم برای مغز. ورزش‌های فيزيكی جريان خون را در افزايش مي‌دهد و باعث مي‌شود اكسيژن و قند بيشتری به مغز انسان برسد. همكاری برای انجام حركات ورزشی تمرينی برای ذهن شماست، مخصوصا اگر حركات جديدی را تمرين كنيد. ورزش مبارزه‌ای با زندگی ماشينی است. تغذيه نيز در سلامت مغز مهم است، روغن ماهي، تخم مرغ‌ها،‌ پروتئين و سبزيجات تيره رنگ. چای سبز و چای گياهی و مغزها نيز مواد غذايی مناسبی برای مغز است. عادت‌های درست غذايي، خوابيدن به اندازه‌ی كافی  و ورزش كردن باعث بهبود حافظه و كارايی مغز میشوند.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

پالیندروم چیست؟
قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
مغز و ساختار مخ
قضایای ناتمامیت گودل
طنز ریاضی: اثبات 2=1
زندگینامه بزرگان ریاضی: گوتفرید لایب نیتس