پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
سه شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ 3245 0 2

محققان دانشگاه پوردو به سرپرستی دکتر «بابک ضیایی» موفق به ساخت کپسول هوشمندی شده اند که محتویات خود را تا رسیدن به هدف مورد نظر آزاد نمی کند.

ساخت کپسول دارویی هوشمند به سرپرستی یک محقق ایرانی

به گزارش خبرگزاری مهر، بسیاری از داروها تاثیر اولیه خود را به دلیل فعل و انفعالات مختلفی که از سوی بدن روی آنها انجام می شود از دست می دهند و زمانی به هدف می رسند که دیگر تاثیر اولیه را ندارند. برای مثال، داروهایی که برای روده تحریک پذیر و بیماری کرون تجویز می شوند را می توان جزو این دسته از داروها به حساب آورد.
 
اکنون محققان امریکایی موفق به ساخت کپسول هوشمندی شده اند که محتویات خود را تا زمان رسیدن به روده بزرگ نگه داشته و محتویات کپسول تنها زمانی آزاد می شوند که کپسول به نقطه مورد نظر رسیده باشد تا تاثیر کامل خود را بر نقطه دردناک بگذارد.این پروژه به سرپرستی دکتر «بابک ضیایی» از محققان دانشگاه پوردو انجام شده است. دکتر بابک ضیایی تحصيلات خود را در مقطع دکترا رشته مهندسی الكترونيک در سال ۱۹۹۴ میلادی در دانشگاه ميشيگان آمريكا به پايان رساند.
 
وی در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ به عنوان پژوهشگر پسادكتری و دانشمند دستيار در مركز ميكروسيستم‌های منسجم (CIMS) دانشگاه میشیگان فعاليت داشته است. سپس از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ میلادی به عنوان استاديار دانشگاه مينه سوتا آمريكا فعالیت و از ابتدای سال ۲۰۰۵ به هيات علمی دانشگاه پوردو ملحق شده است.
 
این کپسول هوشمند به اندازه کپسول ژلاتینی« ۰۰۰ » بوده و نیروی آن با کمک خازنی تامین می شود که از قبل شارژ شده است. در حالی که کپسول مسیر خود را درون بدن طی می کند تا به نقطه هدف برسد از سطح بیرونی نیز یک آهن ربا در محلی که دریچه ایلئوسکال وجود دارد، قرار داده می شود. دریچه ایلئوسکال در محل اتصال باریک‌روده به روده بزرگ قرار دارد که وظیفه اصلی آن جلوگیری از پس زدن محتویات دفعی از پس‌روده (کولون) به باریک‌روده است.
 
محققان با استفاده از آهن ربا مکانیسمی را فعال می کنند که با کمک آن کپسول باز شده و محتویات خود را در نقطه هدف آزاد می کند. دکتر ضیایی در رابطه با این پروژه می گوید : « ۱۲ ساعت زمان نیاز است تا کپسول هوشمند بتواند به روده بزرگ برسد اما تحقیقات ما در آزمایشات مختلف نشان داد که کپسول هوشمند قادر است از دستگاه گوارش عبور کرده و قادر به تحمل شرایط سخت باشد. ساخت چنین کپسول هایی می تواند در درمان عفونت ها یا بیماری های بسیاری سودمند باشد.»
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
بزرگترین روبیک دنیا طراحی شد
نخستین کیت آموزش ریاضی پایه دوم ابتدایی طراحی و تولید شد
تبدیل عکس به ویدئو با هوش مصنوعی
رابطه
مسابقات بین المللی ریاضیات کانگورو در ۸ شهر استان بوشهر برگزار شد
تماشای مغز در حین حل مسایل ریاضی
شرکت ۹۳۵ دانش‌آموز در مسابقات جهانی ریاضیات کانگرو در همدان