چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۲ 4525 0 2

دانشمندان تغذیه نوزاد با شیر مادر را به یادیگری بهتر زبان در سن سه سالگی و هوش کلامی و غیر کلامی در سن هفت سالگی مرتبط کرده اند.

افزایش هوش کلامی و زبانی کودک در اثر تغذیه با شیر مادر

دانشمندان تغذیه نوزاد با شیر مادر را به یادیگری بهتر زبان در سن سه سالگی و هوش کلامی و غیر کلامی در سن هفت سالگی مرتبط کرده اند. پیش از این تحقیقات انجام شده نشان دهنده ارتباط بین تغذیه نوزاد با شیر مادر و فواید سلامتی برای  نوزاد بود اما اینکه تغذیه با شیر مادر چقدر می تواند به رشد شناختی بهتر در کودک منجر شود کمتر مورد مطالعه قرار گرفته بود.
 
"مندی بلفورت" استاد بیمارستان کودکان بوستون و همکارانش ارتباط بین تغذیه با شیر مادر و توانایی های شناختی کودکان را در سنین سه و هفت سالگی بررسی کردند.
 
آنها همچنین میزان مصرف ماهی در دوران شیر دهی مادر و توانایی های شناختی نوزاد را مورد مطالعه قرار داده و از مطالعات ارزیابی برای اندازه گیری توانایی های شناختی کودک استفاده کردند.
 
مطالعات انجام شده نشان داد تغذیه طولانی مدت نوزاد با شیر مادر با افزایش گستره واژگان تصویری در سن سه سالگی و هوش بالاتر در سن هفت سالگی مرتبط است. با این حال محققان مدت تغذیه با شیر مادر را با افزایش حافظه و کسب نمرات بالا در یادگیری مرتبط نکرده اند. 
 
این پژوهشگران می گویند به طور خلاصه تحقیقات ما حاکی از وجود یک ارتباط علت و معلولی بین تغذیه با شیر مادر و یادگیری زبان در سن سه سالگی و ضریب هوشی کلامی و غیرکلامی در سن هفت سالگی است.
 
توصیه های ملی و بین المللی حاکی از آن است که نوزاد باید تا شش ماهگی فقط از شیر مادر تغذیه کند و پس از آن دستکم تا یک سالگی در کنار غذای کمکی به نوشیدن شیر مادر ادامه دهد. تحقیقات پژوهشگران بیمارستان بوستون نیز تایید کننده همین توصیه هاست. نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA Pediatrics منتشر شده است.
منبع
سلامت 118
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

برگزاری جشنواره ریاضیات خلاق (آی مت) ۱۴۰۳
تشخیص هوش افراد از روی چهره
رونمایی از ربات امدادگر مجازی/ جستجوی هوشمند مجروحان در هنگام زلزله
نابغه یازده ساله مدرک دانشگاهی گرفت
«مریم میرزاخانی» با رفتنش بار دیگر تیتر یک روزنامه‌ها شد
زنان هم فکر می کنند مردان در ریاضیات بهترند!
مهلت پیش ثبت نام در جشنواره رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر تا شهریورماه
رضایت گوگل از وضعیت فعلی بازار واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و هوش مصنوعی
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.