شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳
يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ 5322 0 1

درباره هوش هیجانی و خود اکتشافی چه می‌دانید؟

معرفی کتاب: «هوش هیجانی و مربیگری»

شناسنامه اثر:
نام کتاب: «هوش هیجانی و مربیگری»
نویسنده: باب وال
مترجم: علی محمد گودرزی و علی رضا درخشان
انتشارات: موسسه خدمات فرهنگی رسا
صفحات: 287
 
کتاب «هوش هیجانی و مربیگری» نوشته باب وال با ترجمه ای از علی محمد گودرزی و علی رضا درخشان توسط موسسه خدمات فرهنگی رسا منتشر شده است. تعامل بین دو موضوع هوش هیجانی و مربیگری، ارمغانی به نام تحول سازمانی را به همراه دارد، که در این کتاب بصورت کشف توانایی افراد و تربیت آنها تحت عنوان مربیگری، پیگیری شده است. آموزش راهکار های مربیگری، از مباحث اصلی کتاب است که ناشر اظهار امیدواری کرده برای کلیه رهبران کسب و کار، مدیران عالی، اعضای هیئت مدیره، به ویژه صاحب نظران و مدیران توسعه منابع انسانی سازمان ها مفید و ثمر بخش واقع گردد.
 
این اثر نخستین بار در سال 2006 میلادی به زبان انگلیسی و با عنوان «Coaching for Emotional Intelligence» منتشر شد و مورد توجه منتقدان و روانشناسان زیادی قرار گرفت. بسیاری از کارشناسان، این کتاب را اثری کاربردی دانستند و مخاطبانش را افرادی معرفی کردند که ایده‌های بزرگی در سر دارند و می‌خواهند در آینده مدیران و مربیان برجسته‌ای شوند. نویسنده از داستان‌ها و واکنش‌های زندگی شخصی‌اش هم بهره می‌برد و با نثری روان محتوای کتاب را به پیش می‌برد. کتاب به مخاطب می‌آموزد که پرورش استعداد در خود و اطرافیانمان نیازمند کسب شناخت و دانش است و تحقیقات و پیشنهادهای نویسنده به مخاطب کمک می‌کند به اهدافش برسد. از ویژگی‌های این کتاب، ساختارمند بودن آن است به طوری که افراد به آسانی می‌توانند آموزه‌های آن را به کار بگیرند و درس‌هایی از آن بیامورند. در این کتاب از تحول سازمانی به عنوان «ارمغان تعامل میان هوش هیجانی و مربیگری» یاد می‌شود.
 
نویسنده معتقد است که هوش هیجانی به عنوان یک سازه بنیادین روانشناختی، عامل جدی کامیابی رهبران و مدیران در محیط کار به حساب می آید. رهبران و مدیرهای سازمان های بزرگ اقتصادی و صنعتی جهان بر این باورند که اکثر موفقیت های آنان مرهون و مدیون مهارت های هوش هیجانی است. در سال های گذشته تصور می شد بهره هوشی بالای مدیران، عامل اصلی موفقیت در سازمان ها است اما ناگهان ورق برگشت و با تجلی مفهوم "هوش هیجانی" همه نگاه ها به سمت این موضوع اساسی معطوف شد. «خود آگاهی، مدیریت خود، مدیریت رابطه، شناخت هیجانات خود و دیگران» از جمله مفاهیمی هستند که با هوش هیجانی ارتباط دارند. روان شناسان هوش هیجانی را سوخت موتور محرکه موفقیت ها یا نوعی رادار اجتماعی به منظور برقراری ارتباط سازنده و اثر بخش با دیگران می دانند.
 
مترجمین این کتاب نیز معتقدند: تا کنون بیش از صدها جلد کتاب در زمینه هوش هیجانی نوشته شده است اما بدون مبالغه و مجامله، کتاب "هوش هیجانی و مربیگری" یک اثر کاربردی منحصر به فرد و ممتاز در گستره روان شناختی مدیریت می باشد.
 
مولف در ابتدای کتاب، به خواننده اثر خود یک سفر فردی به نام «خود اکتشافی» را پیشنهاد می کند که این سفر در مراحل مختلف مطالعهاین اثر، رازهای شگرف مربیگری را برای او آشکار می کند.

در فصل اول این کتاب با عنوان «درک هوش هیجانی» می خوانیم:
«مربیگری هوش هیجانی مستلزم این است که چگونگی تاثیر گذاری آن بر موفقیت افراد و سازمان ها را بدانیم. اگر فقط یک بار شروع به مطالعه در این زمینه کنیم، چاره ای جز تعمق در توسعه هوش هیجانی خود و نقش آن در زندگی خصوصی و حرفه ای خود نداریم.
 
مطالعه هوش هیجانی ما را به سمت طرح این پرسش ها راهنمایی می کند: به چه روش هایی هوش هیجانی را در کار و زندگی خود به نمایش می گذاریم؟ و در چه زمینه هایی محتاج به توسعه بوده و چگونه بهبود هوش هیجانی بر کار و زندگی من تاثیر گذار خواهد بود؟

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

پالیندروم چیست؟
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
طنز ریاضی: اثبات 2=1
زندگینامه بزرگان ریاضی: گوتفرید لایب نیتس
قضایای ناتمامیت گودل
زندگینامه بزرگان ریاضی: سرینیواسا رامانوجان
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره