شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳
سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ 4901 0 3

محققان با بررسی تعدادی افراد سالم دریافتند که آمادگی جسمانی – هوازی با افزایش هورمون‌های خونی در ارتباط است و این هورمون‌ها در افزایش حافظه و کارکرد دقیق آن موثر است.

ورزش چگونه باعث افزایش حافظه می‌شود؟

محققان با بررسی تعدادی افراد سالم دریافتند که آمادگی جسمانی – هوازی با افزایش هورمون‌های خونی در ارتباط است و این هورمون‌ها در افزایش حافظه و کارکرد دقیق آن موثر است. محققان دانشگاه علوم پزشکی بوستون دریافتند که ورزش می‌تواند سلامت مغز و کارایی شناختی را افزایش دهد. یافته‌های جدید که در تحقیقات مغزی به صورت آنلاین منتشر شده است، نشان می‌دهد که بعضی از هورمون‌ها که در طول ورزش افزایش می‌یابند باعث افزایش حافظه می‌شوند. هورمون‌هایی که فاکتورهای رشد معروف هستند رابطه ورزش و سلامت مغز را متعادل می‌کنند. هیپوکامپوس که نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد، تحت تاثیر این هورمون‌ها قرار می‌گیرد.
 
فاکتورهای رشدی از جمله BDNF ،VEGF و IGF1 (فاکتور رشدی که شبیه به انسولین است) بر کارایی هیپوکامپوس تاثیر گذار هستند. برای مثال BDNF بر روی سیستم‌ عصبی تاثیرگذار است و به این سیستم‌ کمک می‌کند تا ارتباط بین سلول‌های مغزی را تنظیم می‌کند. همچنین این فاکتور رشد باعث تحریک رشد نرون‌های هیپوکامیال و عروق خونی می‌شود.
 
در این تحقیقات، محققان چند فرد سالم را مورد بررسی قرار دادند. آنها میزان هورمون‌های خونی را در این افراد اندازه‌گیری کردند و تاثیر افزایش هورمون‌ها را بر کارایی حافظه و آمادگی جسمانی – هوازی افراد بررسی کردند. تحقیقات نشان داد که با انجام ورزش‌های هوازی میزان هورمون‌های خونی افزایش می‌یابد.
 
طبق یافته‌های محققان، BDNF و آمادگی جسمانی – هوازی باعث افزایش حافظه می‌شوند. در مقابل کمبود BDNF تاثیر منفی بر کارکرد دقیق حافظه می‌گذارد.
 
همچنین تحقیقات نشان داده است که رابطه قوی بین IGF1 و کارایی هوازی وجود دارد، اما رابطه زیادی بین کارایی حافظه و IGF1 وجود ندارد. محققان دانشگاه بوستون بیان کرده‌اند: ما به تحقیقات خود ادامه می‌دهیم تا کاملا مشخص شود که آیا حافظه با انجام ورزش در جوانان و افراد مسن افزایش می‌یابد یا خیر.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تأثیر یادگیری زبان دوم در تقویت قدرت مغز
تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
تبریک رییس انجمن ریاضی ایران به پروفسور میرزاخانی
حل یک معمای 40 ساله درباره گیرنده‌های مغز
ردیابی یک سلول واحد در بدن به کمک ریاضیات امکان پذیر شد
اضطراب عامل عقب ماندن دخترها از پسرها در علم ریاضی
«اصطلاحنامه ریاضیات» منتشر شد
افراد باهوش تر عملکرد فیزیکی بهتری در میانسالی دارند