پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳
پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ 7574 0 3

مهارت های ریاضی در دوران جنینی شکل می گیرد.

مهارت های ریاضی در کودکان چطور به دست می آید؟

محققان متوجه شدند که مهارت های ریاضی در دوران جنینی شکل می گیرد. کودکانی که در دوران جنینی سطح هورمون تیروکسین پایینی دارند، احتمال اینکه ریاضی ضعیفی داشته باشند دو برابر دیگران است.
 
این تحقیق که توسط «مارتیجن فینکن» فوق تخصص غدد اطفال از مرکز پزشکی دانشگاه VU در آمستردام انجام شده نشان داده است که سطح هورمون مادر در دوران بارداری با مهارت های ریاضی کودک وی در پنج سالگی مرتبط است.
 
این مطالعه نشان داد که احتمال بد دادن آزمون های ریاضی در پسران و دخترانی که مادرانشان سطح تیروکسین بسیار پایینی داشتند دو برابر بیشتر بود. تیروکسین که در رحم از مادر به جنین منتقل می شود برای رشد و تکامل مغز حیاتی است اما سطح این هورمون در بسیاری از زنانی که قرار است مادر شوند بسیار پایین است.
 
فینکن در این مطالعه هزار و 200 کودک را از زمانی که در رحم بودند تا زمانی که به مدرسه رفتند مورد بررسی قرار داد. وی سطح هورمون تیروکسین مادر را در 12 هفته بارداری اندازه گرفت و نتایج ان را با نمره های آزمون های ریاضی و زبان در پنج سالگی مقایسه کرد. این مطالعه نشان داد کودکانی که در دوران جنینی در معرض کمترین سطح تیروکسین قرار گرفته بودند 90 درصد بیشتر احتمال داشت که در درس ریاضی جزء ضعیفان کلاس قرار گیرند.
 
اما در عین حال این مطالعه نشان داد که سطح این هورمون با نمره های آزمون های واژگان و توانایی فراگیری زبان کودکان ارتباطی نداشت. دکتر فینکن گفت: این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که مهارت های زبانی ما به اندازه زیادی مدیون تربیت و پرورش خانودگی ما است اما از سوی دیگر توانایی های ریاضی ما بطور مستقیم تری به رشد و تکامل مغز مربوط می شود.
 
پیش از این نیز پزشکان انگلیسی هشدار داده بودند که سطح ید بسیاری از دختران جوان به اندازه قابل توجهی کم است و این باعث می شود سلامت کودکان خود را در آینده در معرض خطر قرار دهند. یک مطالعه که در سال 2011 بر روی 700 دختر دانش آموز انجام شد نشان داد که 70 درصد آنها کمبود ید داشتند. به گزارش ساینس،محققان می گویند دختران جوان به اندازه کافی شیر مصرف نمی کنند. به گفته محققان بیشتر افراد باید با مصرف یک رژیم غذایی متنوع سطح ید لازم بدن خود را تامین کنند.
منبع
سلامت
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
زندگینامه دکتر غلامحسین شکوهی، پدر علم تعلیم و تربیت ایران
زندگینامه بزرگان ریاضی: سرینیواسا رامانوجان
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
اتحادهای ریاضی
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام