پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ 18226 1 36

مریم میرزاخانی، برنده جایزه فیلدز ریاضیات، از تکنیک های بارش مغزی خود سخن می گوید

تکنیک بارش مغزی: مریم میرزاخانی رموزش را آشکار می کند

عکس از: Quanta Magazine/ مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی الاصل، استاد دانشگاه استنفورد، اولین زنی که موفق به کسب مدال فیلدز در ریاضیات شده است. این مدال بالاترین رتبه در این رشته و برابر با جایزه نوبل است که هر چهار سال یک بار به یکی از ریاضیدانان برجسته جهان اهدا می شود. میرزاخانی این جایزه را به سبب تلاش هایش در زمینه هندسه پیشرفته و جا به جایی های فضایی به دست آورده است. میرزاخانی اعلام کرده که پس از دریافت این جایزه مایل به گفتگو با رسانه ها نیست اما گفتگوی مفصلی که قبل از کسب این جایزه با مجله کوانتا داشته، نشان می دهد که او از چه تکنیک هایی برای پرورش ذهن و به خصوص بارش مغزی استفاده می کند.
 
آهسته و  پیوسته حرکت کن
مریم میرزاخانی با فروتنی اعلام می کند که ذهن کندی دارد بنابراین اجازه می دهد مسائل ریاضی، به آرامی و در طولانی مدت در ذهنش جای بگیرند. او برای آموختن عجله نمی کند و اجازه می دهد ذهنش با سرعت آرام ولی به طور پیوسته ای، با مسائل رو به رو شود. میرزاخانی دوست دارد خودش را کند بداند. بر خلاف بسیاری از ریاضیدانانی که محاسبات ذهنی را با سرعت فوق العاده ای انجام می دهند، او اعلام می کند که برای درک و حل مسائل گاه چند سال وقت صرف می کند. او می گوید: "ماه ها یا حتی سالها بعد می توانی وجوه دیگری از مسائل را ببینی که در آغاز کار از چشمت پنهان بوده اند. مسائلی هست که نزدیک به یک دهه ذهن من را به خود مشغول داشته اند و هنوز پاسخ قطعی برای آنها نیافته ام."
 
این تکنیک بارش مغزی بلند مدت، تنها مختص به میرزاخانی نیست بسیاری از دانشمندان و مخترعان، سالها وقت صرف تفکر به راه حل مسائلی که ذهنشان را درگیر کرده نموده اند. بنابراین بارش مغزی در این افراد نه ناشی از حرکت تصادفی اطلاعات در ذهن بلکه ناشی از یک بستر آگاهی فزاینده و هشیار است. روان شناس مشهور، میهالی چیک سنت میهالی1 در این باره می گوید "محاسبات شناختی گاه از طریق یک روند طولانی جایگزینی های ذهنی روی می دهد ذهن انسان گاه به طور ناهشیار و حتی در خواب، در حال تفکر و پیدا کردن پاسخ به سوالات ما است."
 
افکارت را روی کاغذ بیاور
میرزاخانی افکار خودش را روی صفحات کاغذی بزرگ طراحی می کند.  او می گوید "کشیدن ایده ها به شما کمک می کند که با موضوع ارتباط بهتری برقرار کنید و زوایای جدیدی از آن را ببینید لازم نیست تمام جزئیات را بنویسید تنها نکات اصلی را بنویسید و ارتباط بین افکار خود را طراحی کنید." تحقیقات بسیاری نیز بر نقش به روی کاغذ آوردن افکار و ایده ها در حل مسائل تاکید می کنند. یکی از کارشناسانی که روی این موضوع تحقیق کرده، سانی براون2، در این باره می گوید " به روی کاغذ آوردن ذهن شما را انسجام و نظم می بخشد"
 
کار میرزاخانی با کسب جایزه به پایان نرسیده و او دوباره به میدان تحقیق باز می گردد با این امید که این جایزه به زنان دیگر نیز در این حوزه امید و انگیزه ببخشد. "این افتخار بزرگی است اگر الهام بخش دانشمندان و ریاضیدانان زن باشد. اطمینان دارم در سالهای آینده زنان بسیار بیشتری، چنین جایزه ای را کسب خواهند کرد."
پی نوشت...

1. Mihaly Csikszentmihalyi
2. Sunni Brown
:: اختصاصی گروه تدوین محتوای  آی هوش
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام آی هوش و درج لینک www.ihoosh.ir بلامانع می باشد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 
  1. شایان جمعه ۹ آبان ۱۳۹۳ --- ۱۴:۲۰:۱۸

    ممنون از شما به خاطر مقاله ی نسبتا متفاوت درباره ی مریم میرزاخانی

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
ابوریحان بیرونی، دانشمند ایرانی که همه چیزدان بود
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
تعاریف و مفاهیم: قضیه حمار
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی