دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
يکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲ 7552 0 5

این مقاله بدون شک راهی است برای افزایش استفاده از مغز در جهت افزایش بهره برداری از مغز.

افزایش بهره هوشی و استفاده از مغز

مغز انسان دستگاه بسیار پیچیدهای دارد و در همین مغز است که تمام اعمال و افکار و رفتار و خصلت های انسانی و ... به نمایش داده می شوند و دارای عمل و عکس العمل می شوند. بسیاری از محققان بر این اعتقاد هستند که انسان روزانه فقط بین ۱ تا ۱۰ درصد از مغز خود استفاده می کند و چیزی بالغ بر ۹۰ درصد مغز انسان بی استفاده و به نظر دور از دسترس می باشد.
 
امروزه برای بهره بردن حداکثری از مغز، روش های عملی و تئوری و تجربی فراوانی بیان می شوند و حتی داروهایی هم برای این کار ساخته شده است. داروهایی که در کوتاه و بلندمدت، دارای عوارضی هم هستند. هر چند روش های تئوری و عملی و تجربی که به کاربرده می شوند، تا حدودی عملی هستند و گاهی موفقیت شگفت انگیز را نتیجه می دهند، اما بدون شک، روش های آسان تری برای افزایش بهره بردن از دستگاه شگفت انگیز مغز هم هست.
 
شاید شما با افرادی مواجهه شدید که مشغول تنها یک کار و عمل هستند و به مرور زمان احساس می کنند که بهره هوشی کمی دارند و هر کس این حرف را از آنها می شنود، به ایشان پیشنهاد می کند که روزانه به حل جدول های مختلف بپرداز.
 
وقتی شخص به این روش پیشنهادی عمل می کند، به مرور متوجه می شود که واقعاً بر بهره هوشی او افزوده می شود. اما علت چیست؟ وقتی شخص مشغول حل جدول می شود، از آنجایی که هر جدولی دارای اطلاعات مختلفی در زمینه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، تاریخی و ... از ریاضی و شیمی و فیزیک و زیست و سایر دروسی است که در طول دوران تحصیلی با آنها مواجه بوده است و یا در طول زندگی با آنها مواجه شد، شخص بعد از مطالعه سؤال، دستگاه مغزش فعال می شود و در این حالت استفاده انسان از مغز افزایش می یابد. جستجو در اطلاعات مغزی برای یافتن جواب سؤال، بر شدت استفاده از مغز می افزاید. همین عامل سبب می شود که انسان بسیاری از علم ها و نکته هایی را که آموخته است، دوباره مرور کند و به یادآورد. همین یادآوری قسمت های ساکت شده از فعالیت در مغز را فعال می کند و سبب می شود با یادآوری آن اطلاعات، بهره هوشی خود را افزایش بدهید.
 
در اینجا، به یکی از این روش های بسیار ساده که در طول عمرتان با آن روبه رو هستید، اما شاید متوجه آن نباشید، اشاره می کنم. روشی بسیار آسان و طبیعی و بدون هزینه که هر انسانی می تواند از آن بهره مند شود و علاوه بر استفاده بیشتر از مغز، سبب افزایش بهره هوشی خود شود.
 
ابتدا توجه شما را به مدارس جلب می کنم :
تمام مدارس از مقطع متوسطه تا دانشگاه ها، خودبه خود در خود شیوهای را نهفته اند که سبب می شود انسان از مغز خود بیشترین استفاده را داشته باشد. این شیوه بسیار ساده است و هر آدمی با توجه به آن می تواند به راحتی بهره هوشی خود را افزایش بدهد و تنها نیاز به یک برنامه ریزی که پایه و پله اولیه ی این موفقیت می باشد، دارد.
 
همان طور که همه شما میدانید، هر مدرسه ای چه مقاطع متوسطه و راهنمایی و چه مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی و دانشگاهی، هر کدام برای سازمان دادن به دستگاه منظم برای کارایی بهتر و نداشتن تداخل در ساعات کلاسی، از ابزاری بسیار مفید به نام برنامه استفاده می کنند. مطابق همین برنامه درسی است که دانش آموزان می دانند که در کدام کلاس و کدام درس و در چه ساعتی حاضر شوند. همین برنامه نظم بسیار ساده ای برای مدارس ایجاد می کند. اما نکته بسیار مهم ما که برای افزایش بهره هوشی و بیشترین استفاده از مغز می باشد، در همین برنامه ریزی خلاصه نمی شود. بلکه اصل ماجرا، به تنوع درس های مدارس منجر می شود.
 
در هر کلاسی از مدارس روزانه بیش از شش الی هفت درس تدریس می شود و برنامه خاصی برای هر کدام از این درس ها در طول هفته وجود دارد. هر دانش آموزی در طول روز در مدارس با دو الی سه و گاهی با چهار درس سر و کار دارد و با این دروس در مدارس مشغول تدریس و یادگیری است. تنوع دروس در طول روز، سبب می شود که انسان بیشترین استفاده از مغز خود را داشته باشد چرا که برای تجزیه وتحلیل و درک و فهم و یادگیری دروس مختلف، بیشترین استفاده از مغز خود را به طور خواسته یا ناخواسته دارد.
 
ازآنجاکه در طول هفته هر روز با دروس جدیدی سر و کار دارند، این تنوع بسیار درسی در هفته، سبب افزایش فعالیت تجزیه وتحلیل و درک و فهم و یادگیری دانش آموز می شود و همین عامل سبب افزایش استفاده بیشتر از مغز که منجر به افزایش بهره هوشی می شود، می باشد.
 
اگر با دقت به انسان هایی که در طول روز فقط و فقط با یک موضوع سر و کار دارند، روبه رو شوید، متوجه این نکته می شوید که در زمینه های دیگر، بهره هوش چندانی ندارند و دلیل آن این است که در طول زندگی بعد از تحصیلات، شیوه تنوع آموزی را کنار گذاشته اند و فقط مشغول یک کار شده اند. چنین افرادی میزان استفاده از مغزشان محدود است و در نتیجه بهره هوشی کمی دارند و تنها هوش آنها منجر به همان فعالیتی است که دارند و این فعالیت برای آنها هر روز و هفته و ماه و سال تکرار می شود.
 
شیوه تنوع آموزی که در مدارس به راحتی اجرا می شود، بدون شک طبیعی ترین و بزرگ ترین و بالاترین شیوهای است که می توان به کمک آن با بیشترین استفاده از مغز، بیشترین بهره هوشی را کسب کرد. اما این نکته را نباید فراموش کنیم که رسیدن به چنین مقصودی، نیاز به یک برنامه ریزی دارد.
 
نتیجه :
نتیجه گیری این مطلب بسیار ساده است و می توان گفت برای افزایش استفاده از مغز و همچنین افزایش بهره هوشی خود، باید به نکات زیر توجه شود :
۱ حتماً یک برنامه ریزی برای کارهایی که می خواهید انجام دهید، داشته باشید : چرا که برنامه ریزی پایه و اساس این شیوه است.
۲ در طول روز تنوع آموزی داشته باشید و تنها به یک موضوع یا یک کار تمرکز نکنید : چرا که تنوع آموزی سبب می شود از مغز بیشترین استفاده را داشته باشید.
۳ در روزهای خاصی از آنچه خود آموخته اید، به کمک دیگران یا بدون کمک دیگران آزمون گیری کنید : آزمون گیری سبب می شود که شما دستگاه مغزتان را برای یافتن اطلاعاتی که می خواهید، فعال تر کند و در نتیجه سبب یادآوری اطلاعات موجود در مغزتان می شود و منجر به بهره هوشی بیشتر شما می شود.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
5 تکنیک برای افزایش تمرکز کودکان در کلاس درس
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
فایده منطق چیست؟
زندگینامه بزرگان ریاضی: سرینیواسا رامانوجان
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
پس‌ خبا؛ فن بهسازی حافظه
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!