يکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳
يکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ 2955 0 1

به گفته محققان کودکانی که روزانه ۱۵ دقیقه تلویزیون تماشا می کنند خلاقیت ذهنی شان را از دست می دهند.

تماشای روزانه ۱۵ دقیقه تلویزیون قدرت خلاقیت کودک را کاهش می دهد

محققان بریتانیایی عنوان می کنند کودکانی که روزانه ۱۵ دقیقه از وقت شان را صرف تماشای تلویزیون می کنند در مقایسه با کودکانی که کتاب خوانده یا پازل درست می کنند در معرض ریسک بالای از دست دادن قدرت خلاقیت شان هستند.
 
سارا رز، عضو تیم تحقیق از دانشگاه استافوردشایر انگلستان، در این باره می گوید: «اسناد و شواهد آشکار نشان می دهد که کودکان بلافاصله بعد از تماشای تلویزیون، ایده ها و نظرات خلاقانه کمتری دارند. اگرچه این تاثیر بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.» به گفته رز، «اگر کودکان قدرت خلاقیت کمتری در بازی شان داشته باشند، به مرور زمان بر رشدشان تاثیر منفی خواهد داشت.»
 
در این مطالعه، تیم تحقیق به بررسی تاثیر آنی تلویزیون بر خلاقیت کودکان سه ساله پرداختند. آنها کودکان را که کارتون تماشا می کردند با کودکانی که کتاب می خواندند یا پازل حل می کردند مقایسه کردند.
 
سپس از کودکان آزمایش بیان ایده های خلاقانه را بعمل آوردند. محققان دریافتند ایده ها و نظرات پرسیده شده از کودکانی که پازل درس کرده یا کتاب خوانده بودند بهتر از کودکانی بود که تلویزیون تماشا کرده بودند.
 
به گفته محققان، تماشای تلویزیون تاثیری معکوس بر سلامت آنها نیز دارد. کودکان ۶ ساله ای که بیشتر وقت شان تلویزیون تماشا می کنند در نهایت دارای عروق خونی نازک تری در چشم هایشان خواهند بود، با افزایش احتمال بیماری قلبی، فشارخون بالا و دیابت در سنین بالاتر هم روبرو هستند.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

افتتاح نخستین سیستم کتابخانه هوشمند در کتابخانه مرکزی همدان
تشخیص هوش افراد از روی چهره
آخرین تغییرات کتاب جدید‌التألیف ریاضی پایه اول متوسطه اعلام شد
مسابقات بازی و ریاضی مدارس رودان با معرفی برترین ها به کار خود پایان یافت
معلم روستای خراسان شمالی رتبه سوم تولید محتوای الکترونیکی ریاضی را کسب کرد
نمایشگاه کتاب های چاپی شیخ بهایی، دانشمند و ریاضیدان شهیر دوره صفویه
پنجمین المپیاد ریاضی نوجوانان ایران برگزار می‌شود
کسب مدال فیلدز توسط میرزا خانی، جامعه ریاضی جهان را مشعوف کرد
برگزاری آیین اختتامیه پنجمین المپیاد ریاضی نوجوانان ایران