شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳
شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۴ 4112 0 3

همزمان با توسعه روباتها و ماشینهای هوشمند این پرسش مطرح می شود که آیا آنها می توانند خلاقیت به خرج داده و از قدرت تخیلشان استفاده کنند؟

دانشمندان به پرسش گاردین پاسخ می دهند؛

آیا روباتها توانایی بروز خلاقیت دارند

همزمان با توسعه روباتها و ماشینهای هوشمند این پرسش مطرح می شود که آیا آنها می توانند خلاقیت به خرج داده و از قدرت تخیلشان استفاده کنند؟ به گزارش خبرگزاری مهر، دو دانشمند شناخته شده در عرصه علوم روباتیک و هوش مصنوعی در پاسخ به این پرسش که توسط روزنامه گاردین مطرح شده به اظهار نظر پرداخته اند.
 
دکتر ماریا ترزا رودریگز از «گروه خلاقیت ماشینی» دانشگاه گلد اسمیت انگلیس می گوید: ما از مدتها پیش به کار در کنار ماشین آلاتی عادت کرده ایم که البته از سطح بالایی از توانایی شناختی برخوردار نیستند و دقیقا به همین دلیل است که بسیاری از مردم نمی توانند تصور کنند که این دسته از ماشین آلات توانایی چشمگیری در بروز رفتارهای شناختی داشته باشند.
 
این دانشمند می افزاید: مشکلی که درخصوص نمونه های اولیه این نوع ماشین آلات و تجهیزات کاربردی وجود دارد این است که وابستگی زیادی به تنظیمات (انسانی) و دانش سازندگانشان داشته اند که این مسأله به شکل گیری محدودیتهایی برای آنها می شود.
 
به طور کلی انسانها موجودات خلاقی هستند زیرا توانایی درک ویژگی وسایل و ساختارها را دارند و با تکیه بر دانشی که از این طریق به دست می آورند به آن سطح از قابلییتهای خیره کننده رسیده اند که می توانند تغییرات زیادی در دنیا ایجاد کنند.
 
به عقیده ماریا ترزا، اگر قرار باشد ماشین آلات روباتیکی اطرافمان هم چیزی به جز یک سری دستگاههای ساده باشند، نیاز به استفاده از دانشی دارند که آنها را به ساختارهایی هوشمند و خلاق تبدیل کند.
 
وی می افزاید: تحقیقاتی که در زمینه هوش مصنوعی انجام می گیرد نیز در راستای غلبه بر چالشها و محدودیتهایی است که ناشی از لزوم حضور انسان و تنظیمات انسانی در توسعه این ساختارهاست. هدف نهایی از ادامه این تحقیقات دستیابی به آن سطح از هوش مصنوعی است که خلاقیت و انعطاف پذیری دو ویژگی عمده آن باشد.
 
مایکل اوسبورن از دانشگاه آکسفورد که در زمینه توسعه ماشین آلات هوشمند فعالیت تحقیقاتی دارد نیز می گوید: نباید انتظار داشت که در آینده نزدیک روباتها به سطح بسیار بالایی از خلاقیت دست یابند.
 
به عقیده این محقق، تولید ماشین آلات خودکار با برخورداری از ویژگی خلاقیت و انعطاف پذیری به مجموعه ای از دستورالعمل های کامل و دقیقی نیاز است تا هدف نهایی یعنی بروز رفتارهای خلاقانه از سوی روباتها محقق شود.
 
اوسبورن از آن دسته محققانی است که به طراحی الگوریتی ویژه برای ماشین آلات روباتیکی برای تشخیص بسیاری از نکات و حالات عقیده دارد.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تأثیر یادگیری زبان دوم در تقویت قدرت مغز
تشخیص هوش افراد از روی چهره
تبریک رییس انجمن ریاضی ایران به پروفسور میرزاخانی
معادله
«اصطلاحنامه ریاضیات» منتشر شد
دختری که از اینشتین هم باهوشتر است!
مراسم یادبود نابغه ریاضی، جمعه در تهران
حل یک معمای 40 ساله درباره گیرنده‌های مغز
خانه ریاضیات انزلی نشان شایستگی طرح ترویج ریاضیات کشور را دریافت کرد