يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳
سه شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ 2954 0 3

در دنیا سالانه ۲۷ میلیارد دلار خرج تکنولوژی آموزشی می‌شود

کامپیوتر و اینترنت در مدرسه به بهبود آموزش 'کمک چندانی نمی‌کند'

سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا می‌گوید که تحقیقات نشان می‌دهند سرمایه‌گذاری وسیع برای تجهیز مدارس به کامپیوتر تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر یادگیری و آموزش دانش‌آموزان ندارد. این سازمان حتی معتقد است در نظام‌های آموزشی که از کامپیوتر زیاد استفاده می‌شود نتایج تحصیلی دانش‌آموزان ضعیف‌تر است.

برای این تحقیق، سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا نتایج تست بین‌المللی پیزا را در کشورهای مختلف با میزان استفاده از کامپیوتر و اینترنت در مدارس مقایسه کرده است.این مقایسه نشان داد در نظام های آموزشی که سرمایه‌گذاری وسیعی در تکنولوژی اطلاع رسانی و ارتباطات شده، نتیجه امتحان پیزا در دروس ریاضی و علوم و مهارت‌های خواندن هیچ برتری "قابل ملاحظه‌ای" در قیاس با کشورهای دیگر ندارد.

آندریاس شلایخر، مدیر آموزش سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا می‌گوید که تجهیز مدارس به کامپیوتر "امید کاذبی" ایجاد کرده و بهترین نظام های آموزشی دنیا، از جمله در شرق آسیا، درباره استفاده از تکنولوژی در سر کلاس بسیار محتاط بوده‌اند.
 
تست ارزشیابی بین‌المللی دانش‌آموزان (پیزا) را سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا برای ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان ۱۵ ساله طراحی کرده و از نظر ریاضی، مهارت‌های حل مسئله و دانش اقتصادی آنها را ارزیابی می‌کند. این تست به رایگان و آنلاین در دسترس است. این تست که در بیش از هفتاد کشور دنیا استفاده می شود مهارت‌های دیجیتال را هم می‌سنجد.
 
"وضعیت تحصیلی شاگردانی که از تبلت و کامپوتر زیاد استفاده می ‌کنند اغلب بدتر از از شاگردانی که به میزان معتدلی از آن استفاده می‌کنند."

در واقع در کشورهابی که بیشتر دانش آموزان بیشتر اوقات در مدرسه از اینترنت استفاده می‌کنند وضعیت تحصیلی بهبود نداشته است؛ برای مثال سه کشور استرالیا، سوئد و نیوزیلند شاهد "افت قابل ملاحظه" و سه کشور اسپانیا، نروژ و دانمارک شاهد "رکود" بوده‌اند.

بهترین نتایج در کشورهایی بوده که از اینترنت کمترین استفاده در مدرسه شده است: ژاپن، کره جنوبی و هنگ‌کنگ. مثلا در سنگاپور استفاده معتدلی از تکنولوژی در مدارس می‌شود اما این کشور از نظر مهارت‌های دیجیتال در دنیا جزء بهترین‌هاست.
 
آقای شلایخر می‌گوید که یکی از نا امیدکننده‌ترین یافته‌های این بررسی این است که استفاده از تکنولوژی نه تنها شکاف اقتصادی-اجتماعی بین دانش آموزان را کاهش نداده بلکه آن را تشدید هم کرده است. او همچنین هشدار داد که استفاده از اینترنت در مدارس باعث می شود دانش آموزان بجای کار بر روی تکالیف جوابها را از اینترنت بدست آورند و در واقع تکالیف خود را "جعل" کنند.

با این حال آقای شلایخر می‌گوید که نتایج این بررسی نباید بدل به توجیهی برای عدم استفاده از تکنولوژی در مدارس شود. با این حال برخی در نتایج این بررسی اظهار تردید کرده‌اند و می گویند که وقتی این تکنولوژی استفاده چنین گسترده‌ای در جامعه دارد نمی توان آن را از مدرسه دور کرد و مدارس باید در این زمینه پیشتاز باشند.
اما برخی نیز معتقدند آشنایی با تکنولوژی های پیشرفته در نظام آموزشی باعث می‌شود دانش‌آموزان با مهارت‌هایی فارغ‌التحصیل شوند که جامعه هنوز نتوانسته برایش بازار کار کافی ایجاد کند و این شاگردان برای ورود به بازار کار با مشکل روبرو می‌شوند.
منبع
بی بی سی
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

محتوای آموزشی مدارس سمپاد در اختیار دانش آموزان مستعد قرار می‌گیرد
مهلت ثبت‌نام ترم تابستانی مدرسه رباتیک دانشگاه امیرکبیر تمدید شد
هوش مصنوعی مایکروسافت متن های ناخوانا را خواندنی می کند
پروفسور حسن اکبرزاده، ریاضیدان ایرانی درگذشت
سومین دوره مسابقات ملی شناورهای هوشمند آغاز شد
کشف ارتباط مهارت‌های حرکتی و ریاضی کودکان
تشخیص هوش افراد از روی چهره
تولد یک ستاره دنباله دار به مناسبت تولد مریم میرزاخانی
برندگان مسابقات بین‌المللی رباتیک جام امیرکبیر تقدیر شدند