يکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳
شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ 4222 0 2

محققان برای کمک به دانشمندان در استفاده از داده‌های بزرگ مغز، از داده کاوی جهت طراحی سایتی مشابه ویکی‌پدیا و نمایه‌سازی اطلاعات فیزیولوژیکی در مورد سلول های عصبی استفاده کرده‌اند.

ویکی‌پدیای نورون‌ها طراحی شد

محققان دانشگاه کارنگی ملون برای کمک به دانشمندان در استفاده از داده‌های بزرگ مغز، از داده کاوی جهت طراحی سایتی مشابه ویکی‌پدیا و نمایه‌سازی اطلاعات فیزیولوژیکی در مورد سلول های عصبی استفاده کرده‌اند.
 
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این سایت اینترنتی با آدرس www.neuroelectro.org به تسریع در پیشرفت تحقیقات علوم اعصاب با ارائه یک منبع متمرکز برای جمع‌آوری و مقایسه داده‌ها در مورد عملکرد عصبی کمک خواهد کرد.
 
نورون‌های درون مغز می‌توانند بسته به ویژگی‌های فیزیکی و کاربردی‌شان، به 300 نوع مختلف تقسیم شوند. محققان برای چندین دهه به بررسی عملکرد و ویژگی‌های انواع مختلف نورون‌ها پرداخته‌اند که داده‌های بدست‌آمده در هزاران مقاله در کتابخانه‌های علمی پراکنده شده‌اند.
 
محققان کارنگی ملون از روش داده کاوی برای جمع‌آوری و سازمان‌دهی این داده‌ها به روشی استفاده کرده‌اند که برای نخستین‌بار، شیوه‌های جدید تحلیل را ممکن می‌سازد.
 
محققان بیش از 10 هزار مقاله منتشر شده را که حاوی داده‌های فیزیولوژیکی در مورد چگونگی واکنش نورون‌ها به ورودی‌های مختلف بودند، انتخاب کردند. آن‌ها از الگوریتم‌های داده کاوی برای خوانش هر مقاله استفاده کردند. این نرم‌افزارها به شناسایی بخش‌هایی از هر مقاله می‌پرداختند که نوع نورون مورد بررسی را معرفی کرده و سپس اطلاعات الکتروفیزیولوژیک مرتبط با ویژگی‌های آن نورون را جدا می‌کرد.
 
این الگوریتم همچنین اطلاعات در مورد چگونگی تکمیل هر تجربه در مقالات انتخابی را بازیابی کرده و داده‌ها را اصلاح می‌کرد. در کل، محققان توانستند نزدیک به 100 نوع مختلف نورون را جمع‌آوری و استانداردسازی کنند.
 
از آنجایی که این اطلاعات توسط داده کاوی بدست آمده، محققان دریافتند که ممکن است این اطلاعات حاوی اشتباهاتی مرتبط با استخراج و استاندارد‌سازی باشد. محققان بیشتر داده‌ها را تائید کرده‌اند، اما همچنین مکانیزمی را طراحی کرده‌اند که به کاربران سایت اجازه می‌دهد داده‌ها را برای ارزیابی بیشتر پرچم‌گذاری کنند. کاربران همچنین می‌توانند مشابه ویکی‌پدیا، داده‌های جدید را با حداقل مداخله از سوی مدیران سایت، به مطالب اضافه کنند.
 
در نهایت این سایت به محققان اجازه خواهد داد تا گروه‌های نورونی را که ویژگی‌های فیزیولوژیکی مشابه دارند،‌ شناسایی کرده و درک بهتری از چگونگی عملکرد نورون‌ها بدست بیاورند.
 
شرحی از اطلاعات موجود در این سایت و برخی از تحلیل‌هایی که می‌تواند با استفاده از آن انجام شود، در مجله Neurophysiology منتشر شده است.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
ایجاد مقطع ارشد
ژن‌های مهارت‌ خواندن و ریاضی یکسان هستند
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
سومین همایش مرزهای علوم ریاضی
تمامی متقاضیان تحصیل در رشته ریاضی مجاز خواهند شد
جلد سوم «دانشنامه ریاضی» منتشر شد
مریم میرزاخانی به سرطان مبتلا شد
هوش مصنوعی مایکروسافت متن های ناخوانا را خواندنی می کند