يکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳
يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ 3911 0 1

تیمی از دانشمندان علوم اعصاب موسسه فناوری ماساچوست دریافته‌اند که یکی از جدیدترین نسل‌های شبکه‌های رایانه‌ای موسوم به «شبکه‌های عصبی عمیق» با مغز پستانداران مشابهت دارد.

گام جدید دانشمندان در جهت درمان اختلالات بینایی

طراحی برنامه رایانه‌ای هوشمند مشابه مغز پستانداران

تیمی از دانشمندان علوم اعصاب موسسه فناوری ماساچوست دریافته‌اند که یکی از جدیدترین نسل‌های شبکه‌های رایانه‌ای موسوم به «شبکه‌های عصبی عمیق» با مغز پستانداران مشابهت دارد. به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان بر این باورند که درک بهتر از چگونگی عملکرد مغز پستانداران می‌تواند به هوش مصنوعی بهتر و شاید در آینده به روش‌های جدیدی برای درمان اختلال بینایی منجر شود.
 
برای دهه‌های متمادی، دانشمندان علوم اعصاب در تلاش برای طراحی شبکه‌های رایانه‌ای بودند که بتوانند مهارت‌های بینایی از جمله شناسایی اجسام را که انسان با دقت و سرعت بالا انجام می‌دهد، تقلید کنند. تاکنون هیچ مدل یارانه‌ای نتوانسته با مغز پستانداران در سطح شناسایی بصری اجسام با یک نگاه سریع مطابقت کند.
 
به گفته محققان، مدل جدید می‌تواند درک کنونی دانشمندان را در مورد آنچه در این بخش مغز پنهان مانده بود، افزایش دهد. محققان برای این پژوهش، ابتدا قابلیت شناسایی اجسام توسط مغز را سنجیدند. این کار به آن‌ها اجازه داد تا بازنمود عصبی – جمعیت نورون‌های پاسخگو – را برای جسمی که حیوانات به آنها نگاه می‌کنند، مشاهده کنند.
 
آن‌ها سپس این بازنمودها را با نمونه‌های تولید شده توسط شبکه‌های عصبی عمیق که شامل ماتریکسی از اعداد تولید شده توسط هر عنصر محاسباتی در سیستم است، مقایسه کردند. به گفته محققان، از آنجایی‌که این شبکه‌ها مبتنی بر درک کنونی متخصصان اعصاب از چگونگی عملکرد مغز در شناسایی اجسام است، موفقیت شبکه‌های اخیر نشان می‌دهد که آنها توانسته‌اند اطلاعاتی در مورد چگونگی عملکرد این بخش بدست بیاورند.
 
محققان قصد دارند مدلهایی تولید کنند که بتوانند سایر جنبه‌های پردازش بینایی از جمله پیگیری حرکت و شناسایی اشکال سه‌بعدی را تقلید کنند.
نتایج این پژوهش در مجله PLoS Computational Biology منتشر شده است.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
ایجاد مقطع ارشد
مدیرعامل OpenAI: کمی از چت جی‌پی‌تی می‌ترسیم!
هوش مصنوعی مایکروسافت متن های ناخوانا را خواندنی می کند
دختری با ضریب هوشی بالاتر از آلبرت اینشتین و استفان هاوکینگ
رابطه
دختر بچه‌ای ۳ ساله دارای
مثبت‌نگرها، باهوش‌ترند