شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳
پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ 3200 0 1

نوعی شبکه عصبی طراحی شده که می‌تواند افراد را بدون استفاده از فناوری تشخیص چهره، شناسایی کند.

با تلاش پژوهشگران پرتغالی

هوش مصنوعی، افراد را بدون فناوری تشخیص چهره شناسایی می‌کند

پژوهشگران پرتغالی، نوعی شبکه عصبی طراحی کرده‌اند که می‌تواند افراد مورد نظر را بدون استفاده از فناوری تشخیص چهره، شناسایی کند. به گزارش ایسنا و به نقل از دیفنس‌وان، روش‌های جدید یادگیری عمیق که روی ویدئوهایی از حیوانات آزمایش شده‌اند، نوعی موفقیت در نظارت به شمار می‌روند.
 
رسانه‌ها و حامیان حفظ حریم خصوصی، توجه زیادی را به فناوری تشخیص چهره اختصاص داده‌اند که می‌تواند افراد خاصی را در مکان‌های عمومی شناسایی و بر آنها نظارت کند اما کاربرد این فناوری در عکس‌های افراد بازداشت شده، بسیار بهتر از کاربرد آن در فضاهای عمومی است، زیرا معمولا در این فضاها نمی‌توان نور، زاویه دوربین و موانع را کنترل کرد.
 
در هر حال امکان دارد ایده جدید پژوهشگران پرتغالی، به این مجادله‌ها پایان دهد. آنها باور دارند که هوش مصنوعی می‌تواند افراد را بدون این فناوری، تشخیص دهد و شناسایی کند. آنها این ایده خود را روی گورخرماهی و مگس‌ها آزمایش کرده‌اند. آنها در روش خود، از یک "شبکه عصبی پیچشی" (CNN) استفاده کرده‌اند. شبکه عصبی پیچشی، نوعی روش یادگیری ماشینی است که می‌تواند روش مورد استفاده مغز انسان‌ها و پستانداران دیگر را در شناخت جهان پیرامون آنها، تقلید کند.
 
قشر مغز، میدان دید را با همان روشی تقسیم‌بندی می‌کند که برای تقسیم نقشه به چندین شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. گروه‌های سلولی موجود در قشر مغز، با بخشی از میدان دید منطبق هستند که قابلیت دیدن را فرام می‌کنند و به مغز امکان می‌دهند اشیای موجود در میدان دید را از شبکه‌ای به شبکه دیگر ردیابی کند. شبکه عصبی پیچشی، نقش مهمی را در بسیاری از برنامه‌های تشخیص چهره بر عهده دارد اما پژوهش‌های کمی این روش را در بررسی ویدئوهای مربوط به اشیای در حال حرکت مورد استفاده قرار داده‌اند.
 
پژوهشگران علاوه بر به کار بردن شبکه عصبی برای تشخیص چهره، آن را به دو بخش تقسیم کردند و آن را برای بررسی رفتار جمعی گروه‌هایی از گورخرماهی و مگس‌ به کار بردند. آنها با این کار نشان دادند که شبکه عصبی می‌تواند خود را برای تشخیص افراد از روی حرکات آنها آموزش دهد. دقت این روش در هر دو گروه مورد آزمایش، بالای 99 درصد بود.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تأثیر یادگیری زبان دوم در تقویت قدرت مغز
تشخیص هوش افراد از روی چهره
تبریک رییس انجمن ریاضی ایران به پروفسور میرزاخانی
معادله
مراسم یادبود نابغه ریاضی، جمعه در تهران
دومین دوره مسابقات ملی دانشجویی و دانش آموزی دومینو برگزار شد
دختری که از اینشتین هم باهوشتر است!
شباهت تالاموس مغز و ترموستات
حل یک معمای 40 ساله درباره گیرنده‌های مغز