پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ 4113 0 1

آیا هشدار الون ماسک و استیون هاوکینگ راجع به تسلط قریب‌الوقوع هوش مصنوعی بر بشریت به حقیقت می‌پیوندد؟

آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟

هوش مصنوعی خودسر!

آیا هشدار الون ماسک و استیون هاوکینگ راجع به تسلط قریب‌الوقوع هوش مصنوعی بر بشریت به حقیقت می‌پیوندد؟ در حالی که هوش مصنوعی به دانشمندان کمک کرده است تا دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کنند اما اخیرا تحقیقات نشان داده است که پیشرفته‌ترین نوع هوش مصنوعی در برخی موارد از دستورالعمل‌های برنامه‌ریزی شده پیروی نمی‌کند و تحت اختیار و تصمیم خود عمل می‌کند!
 
پیشرفته‌ترین هوش مصنوعی، "یادگیری عمیق" است.
یادگیری ژرف روشی است که دانشمندان با تزریق انواع مختلفی از داده‌ها ربات‌ها را برای تصمیم‌گیری، حل مسایل و مشکلات و دیگر کارها براساس این داده‌ها مهیا می‌سازند. لازم به ذکر است که دانشمندان تنها وظیفه تزریق داده‌ها و آموزش ربات‌ها را برعهده دارند و ربات‌ها با توجه به انواع مختلف داده‌های تزریقی به طور مستقل تصمیم‌گیری می‌کنند.
 
یادگیری عمیق می‌تواند روش بسیار موثری باشد، چرا که برای مثال می‌تواند بیماری‌های مهلک را به موقع تشخیص داده یا با توجه به شرایط بازار تصمیمات پر سود میلیون دلاری بگیرد. هوش مصنوعی از چنان پیشرفتی برخوردار شده است که حتی در حال حاضر در برخی موارد دانشمندان نمی‌دانند که هوش مصنوعی چگونه عمل می‌کند!
 
برای مثال در بیمارستان "ماونت سینای" نیویورک یک الگوریتم هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری مراجعین به کار گرفته شد و این برنامه بیماری همه مراجعین را به درستی تشخیص داد. این برنامه حتی شیزوفرنی را نیز به درستی تشخیص داد. به گواه پزشکان تشخیص بیماری شیزوفرنی بسیار سخت و مشکل است. جوئل دادلی سرپرست گروه تحقیقاتی بیمارستان "مونت سینای"(mount sinai) عنوان کرد که گروهش می‌تواند مدل‌های پیشرفته‌تری نیز بسازد، اما هیچ تصوری از اینکه چگونه کار می‌کند ندارند!
 
هوش مصنوعی به سرعت در حال رشد و پیشرفت است به طوری که قدرتمندترین و پیشرفته‌ترین ربات‌ها اکنون دیگر به دستوراتی که از انسان‌ها می‌گیرند وابسته نیستند و در عوض براساس اطلاعات تزریقی الگوریتم خاص خود را می‌سازند و طبق آن عمل می‌کنند. در واقع به طور خلاصه، ربات‌ها خودشان را برنامه‌ریزی می‌کنند! به همین دلایل این ترس جدی وجود دارد که اگر ربات‌ها دچار اشتباه شوند چه کسی پاسخگو خواهد بود و دانشمندان چگونه می‌توانند چیزی را که خودشان نمی‌دانند به چه صورت عمل می‌کند توضیح دهند؟
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
چرا کتاب های روان شناسی و موفقیت پرطرفدار است؟
بازیهای آسان برای تقویت هوش نوزادان ۱۲ تا ۱۵ ماهه
کارتون/ شب امتحان!
قضایای ناتمامیت گودل
زندگینامه بزرگان روان شناسی: آنا فروید
رتبه هفتم کنکور سراسری ریاضی 93: بعد از آزمون فکرش را نمی‌کردم برتر شوم
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره