دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ 3721 0 1

افكارمثبت، افكاری سازنده، انگیزه و انرژی‌بخش هستند كه بر اثرتلقین، تكرار و تمرین به ذهن راه می‌یابند و نتیجه آن مثبت شدن ذهن و فکر است.

تفكر مثبت داشته باشیم

ما در دنیایی زندگی می‌كنیم كه هر روز با موجی از اخبار ناخوشایند روبه‌رو می‌شویم؛ اما بارها در مقالات و كتاب‌های مختلف خوانده‌ایم كه نباید بر افكار منفی و حوادث ناگوار متمركز شویم و باید تفكر مثبت داشته باشیم؛ شاید معترض‌‌شویم كه «این همه درباره مثبت‌اندیشی خوانده‌ام ولی مشكلاتم همچنان پابرجاست یا اینكه من در كارم موفق نیستم و بارها شكست خورده‌ام. تفكر مثبت را هم امتحان كرده‌ام اما تغییری در كارم حاصل نشده، دیگر ناامید شده‌ام و نمی‌توانم به خودم دروغ بگویم كه اوضاع بد نیست و حقیقت را انكار كنم و...». ولی در حقیقت بیشتر مردم ماهیت تفكر مثبت را درك نمی‌كنند. تفكر مثبت شیوه‌ای از فكر كردن است كه فرد را قادر می‌سازد نسبت به رفتارها، نگرش‌ها، احساس‌ها، علایق و استعدادهای خود و دیگران برداشت و تلقی مناسبی داشته باشد و با حفظ آرامش و خونسردی بهترین و عاقلانه ترین تصمیم را بگیرد.
 
افكارمثبت، افكاری سازنده، انگیزه و انرژی‌بخش هستند كه بر اثرتلقین، تكرار و تمرین به ذهن راه می‌یابند و نتیجه آن مثبت شدن ذهن و فکر است. در این صورت كنترل فكر دراختیار ماست. افراد مثبت‌نگر با وجود تفكر درباره گذشته و آینده، در زمان حال زندگی می‌كنند و از آن چه دارند راضی و خشنود هستند. در گفتار خود از كلمات و عبارات مثبت و امید بخش استفاده می‌كنند و همیشه سعی می‌كنند با تلاش و كوشش به موفقیت برسند و اگر در كاری موفق نشدند عامل را ابتدا در خود وسپس در شرایط بیرونی جست‌وجو می‌كنند. همیشه قبل از عمل یا صحبت كردن فكر می‌كنند، به همین دلیل كمتر دچار خطا و اشتباه با ضد و نقیض‌گویی می‌شوند. اگر از آنها خواسته شود درباره موضوعی اظهارنظر كنند، با وجود تفكر در جنبه‌های منفی، موارد مثبت آن را بیان می‌كنند و موضوع را به فال نیك می‌گیرند به عبارت دیگر نیمه پر لیوان را می‌بینند. مشكلات را ناچیز شمرده و برای حل آنها از توانایی خود و راهنمایی دیگران استفاده می‌كنند. همه‌چیز در نظر آنها زیبا و لذت بخش بوده و سعی می‌كنند از مواهب زندگی بیشترین استفاده را ببرند. در ارتباط‌های اجتماعی خود با دیگران حسن ظن دارند (مگر خلاف آن را ببینند) و سعی می‌كنند در حد توان به دیگران خدمت و كمك كنند.
 
شیوه تفكر مثبت، شكست‌ناپذیر است و باعث می‌شود كه بتوانیم به بسیاری از موفقیت‌هایی كه در زندگی می‌خواهیم، دست یابیم. مثبت‌اندیشی به شما كمك می‌كند تا ترس خود را به شجاعت و ضعف خود را به قدرت تبدیل كنید. بهتر است موفقیت را پیش شرط ذهنی خود فرض كنید. این یكی از اصول اولیه تفكر مثبت است. هیچگاه نباید گمان كنید همه‌چیز به آخر رسیده است، حتی زمانی كه همه‌چیز برخلاف میل شما باشد و نتوانید به موفقیت دست یابید؛ حتی در بدترین شرایط هم راه گریزی وجود دارد.

راهكار‌هایی برای مثبت اندیشی
احساس شادكامی و خوشبختی. هیچ چیز مثل زندگی مثبت‌نگرانه نمی‌تواند احساس شادكامی و خوشبختی را در انسان به وجود بیاورد. انسان‌هایی كه احساس خوشبختی می‌كنند افرادی هستند كه كمتر با افكار و مسائل منفی سروكار دارند و اجازه نمی‌دهند بیش از مقدار لازم و طبیعی با مسائل منفی درگیر شوند. با نگاه به نیمه پر لیوان زندگی می‌كنند و اتفاقات را از جانب مثبت ارزیابی می‌كنند. افكار روزانه آنها حول و حوش مسائل خوب دور می‌زند و با دیدگاهی مثبت كارها و امور زندگی خود را دنبال می‌كنند. آنها كمتر از واژه‌های نمی‌شود، نمی‌توان و... استفاده می‌كنند. مثبت‌بینی نیروی انسان و اراده او را در جهت رسیدن به اهداف و خواسته‌هایش تامین می‌كند.

معنویات نقش مهمی در شادكامی دارند. پیوند قلبی انسان با امور معنوی در مثبت‌نگری بسیار موثر است. این پیوندها علاوه بر كمك به انسان در جهت داشتن نگرشی مثبت به زندگی، به او كمك می‌كنند که حتی در شرایط سخت و منفی و آزار‌دهنده نیز تسلط بیشتری روی مسائل داشته باشند. انسان بدون معنویات و بدون ارتباط با منابع معنوی بی‌تكیه‌گاه است. در مراسم معنوی شركت كنید، هر چند وقت به اماكن متبركه و زیارت‌گاه‌ها بروید.

انگیزه خود را تقویت كنید. انگیزه موتور حركتی انسان بی‌انگیزه، راكد و كسل و بی‌تحرك است. با عوامل مخل انگیزه بجنگید و عواملی را تقویت کنید كه انگیزه شما را قدرتمند و قوی می‌سازند.

برنامه‌ریزی داشته باشید. بدون برنامه‌ریزی زندگی بهم ریخته و نامنظم است و بی‌نظمی مخل آسایش و خوشبختی. نظمی به زندگی خود بدهید كارها و وظایف خود را مشخص كنید و هر چیز را سر جای خود قرار دهید و برای هر كاری وقتی تنظیم كنید. به این ترتیب شما در بین كارها و وظایف و مشغله‌های مختلف گیر نخواهید افتاد و كمتر و كمتر دچار ناراحتی و استرس خواهید شد طبعا شادمان‌تر و شاداب‌تر خواهید بود.

هدفمند باشید. داشتن هدف، بیشتر برنامه‌ها و امور زندگی انسان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. راه و روش زندگی شما در راستای اهداف‌تان از زندگی شكل می‌گیرد. اهداف بلندمدت و كوتاه‌مدت خود را معین كنید. خلاقیت بیشتری به خرج بدهید و روش‌های جدیدی را برای رسیدن به اهداف خود یاد بگیرید. اهداف به شما انگیزه می‌دهند و شیوه‌های خوب زندگی را برایتان ترسیم می‌كنند.

تمرین. به‌طور مرتب در طی روز لحظاتی توقف كنید و ببینید مشغول فكر كردن به چیزی هستید. اگر متوجه شدید كه بیشتر افكار شما منفی هستند سعی كنید یك نكته مثبت در آنها پیدا كرده و فكرتان را تصحیح كنید. این قانون ساده را به یاد داشته باشید: هیچ‌وقت به خودتان حرفی نزنید كه حاضر نباشید آن حرف را به دیگران بزنید.

مثبت فكر كردن را تمرین كنید. هر روز! اگر بدبین هستید و افكاری منفی دارید توقع نداشته باشید كه در طول یك شب، به یك فرد مثبت‌نگر و خوش‌بین تبدیل شوید. اما با تمرین كردن گفت‌وگوی ذهنی شما، كم‌كم مثبت می‌شود و از حالت خودانتقادی بیرون می‌آید و خودپذیری جای آن را می‌گیرد و همین‌طور نسبت به جهان اطرافتان كمتر دیدگاهی بدبینانه خواهید داشت و زیباتر به نظر خواهد آمد. تمرین تفكر مثبت، دید بهتری به شما می‌بخشد. وقتی حالت ذهنی مثبت باشد قادرید از پس هر مساله‌ای هرچقدر هم استرس‌زا و ناراحت‌كننده باشد به نحو موثری برآیید. این توانائی (مثبت‌نگری) به سلامت جسم و روح شما كمك می‌كند و درهای جدیدی را به رویتان می‌گشاید. تمرین روزانه را به یاد داشته باشید.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
پس‌ خبا؛ فن بهسازی حافظه
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
5 تکنیک برای افزایش تمرکز کودکان در کلاس درس
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
فایده منطق چیست؟
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
زندگینامه بزرگان ریاضی: سرینیواسا رامانوجان