چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
يکشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۲ 3427 0 1

با وجود دستاوردهای علمی مریخ نوردهای مختلف ناسا، نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به فناوری های جدیدی برای انجام مأموریت در مقاصد دور دست فضایی نیاز دارند.  

فناوری جدید برای ساخت کاوشگرهای رباتیک هوشمندتر

با وجود دستاوردهای علمی مریخ نوردهای مختلف ناسا، نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به فناوری های جدیدی برای انجام مأموریت در مقاصد دور دست فضایی نیاز دارند. به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مریخ نورد کنجکاوی که در حال اکتشافات علمی بر سطح سیاره سرخ است، از فناوری های پیشرفته ای برخوردار بوده و به دستاوردهای چشمگیری دست پیدا کرده است.
 
اما نسل آینده کاوشگرهای رباتیک به هوش بیشتری برای کاوش بر سطح سیارات دور دست در منظومه شمسی نیاز دارند. یکی از گام های مهم در این حوزه، توسعه نسل پیشرفته دوربین است که عملکردی فراتر از عکسبرداری از سنگ ها داشته باشد. فعالیت های مستقل کاوشگرهای رباتیک در مقاصد دور دست فضایی بستگی زیادی به تصاویر تهیه شده دارد و این مسئله یکی از محدودیت های مهم در اکتشافات فضایی محسوب می شود.
 
اگر یک کاوشگر رباتیک به تنهایی قادر به اولویت بندی موضوعات علمی باشد، ظرفیت تهیه عکس از سوژه های مختلف نیز افزایش پیدا کرده و توان اکتشافی نیز بهبود پیدا می کند. جزئیات منحصر به فرد در این تصاویر امکان تصمیم گیری مستقل برای کاوشگر رباتیک در ادامه اکتشاف در سایت مورد نظر یا جستجو در منطقه دیگر را فراهم می کند.
 
«کایری واگستاف» از محققان علوم رایانه آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا تأکید می کند: حوزه اکتشافات فضایی به تحول نیاز دارد و برای بررسی سیارک ها، دنباله دارها یا اقمار دور دست از جمله اروپا به نسل هوشمندتری از کاوشگرهای رباتیک مستقل نیاز داریم.
 
«واگستاف» با همکاری دیگر محققان این مرکز، نمونه اولیه ای از دوربین دو لنزی پیشرفته ای موسوم به TextureCam‌ توسعه داده اند که با استفاده از پردازنده رایانه ای، قادر به آنالیز تصاویر گرفته شده و تصمیم گیری مستقل برای اکتشاف در سایت های تحقیقاتی مختلف است. نتایج دستاورد محققان JPL در توسعه دوربین دو لنزی TextureCam‌ در مجله Geophysical Research Letters منتشر شده است.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

برگزاری جشنواره ریاضیات خلاق (آی مت) ۱۴۰۳
تشخیص هوش افراد از روی چهره
رونمایی از ربات امدادگر مجازی/ جستجوی هوشمند مجروحان در هنگام زلزله
نابغه یازده ساله مدرک دانشگاهی گرفت
«مریم میرزاخانی» با رفتنش بار دیگر تیتر یک روزنامه‌ها شد
زنان هم فکر می کنند مردان در ریاضیات بهترند!
رضایت گوگل از وضعیت فعلی بازار واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و هوش مصنوعی
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
نابغه ۸ ساله بلژیکی وارد دانشگاه می‌شود